Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań. (początkującego.?.)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A w sumie to totalnie zielonego...

Witam. Ostatnio nie mam co ze sobą robić na kompie te gry stały się jakieś takie nudne. No chyba że LoL (<3). Ale nie o to chodzi. Więc, chciałbym nauczyć się robić proste aplikacje, które wykonują proste czynności typu: przenieś, pobierz ze strony do folderu, uruchom itp. Nie mam pojęcia w jakim dziale pisać prośbę o wytłumaczenie tych podstawowych rzeczy. Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie. Z góry dziękuję za pomoc.

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano
Opublikowano

Tu masz przydatny kurs c++ dla początkujących http://cpp0x.pl/kursy/

znajdziesz tam kurs dla początkujących albo jeżeli chcesz sie zająć np robieniem jakiejś gierki czy programu okienkowego windows jest tam kilka bibliotek c++

A tytaj Całkiem niezły Wideo Kurs c++

Opublikowano

Ja polecam Ci c++, łatwo się nauczyć podstaw i są ciekawe biblioteki, które łatwo opanować.

Opublikowano

Jeżeli jesteś kompletnie zielony, to zacznij sobie od prostych programów typu kalkulator, coś takiego. Pobaw się bazami danych trochę, liźnij php, poznasz samą myśl programowania, deklaracje zmiennych, gdzie jakiej pętli warto użyć, i tak dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...